Babiččiny zemáky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
5 dkg máslo
0.3 l mléko
10 dkg uzenina
0.5 konzervy sterilovaný hrášek
2-3 ks vejce natvrdo
10 dkg uzený sýr
0.8 kg brambory vařené ve slupce
1 lžíce sádlo na vymazání
podle chuti
sůl
vegeta
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme 3 vejce natvrdo a necháme je vychladit. Oloupeme a nakrájíme. Uzeninu také nakrájíme na kousky. Vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme a čerstvou petrželku nasekáme. Hrášek scedíme.

  2. Pekáček vymažeme sádlem, vyložíme vrstvou brambor, osolíme, opepříme, přidáme posekaná vejce, uzeninu, sterilovaný hrášek, část strouhaného sýra a část petrželky. Poskládáme zbylé brambory, znovu osolíme, opepříme a přidáme lupínky másla.

  3. Pekáč s brambory dáme do rozehřáté trouby zapéct.

  4. V mléce si rozšleháme 2 syrová vejce, přidáme vegetu a přimícháme krájenou petrželku. Zalijeme brambory, povrch posypeme strouhaným sýrem a v troubě dopečeme dozlatova.

  5. Babiččiny brambory podáváme se zeleninovým salátem. Bez uzeniny jsou babiččiny zemáky vhodné i pro vegetariány, místo sádla použijeme máslo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!