Babiččiny zemáky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 5 dkg máslo 0.3 l mléko 10 dkg uzenina 0.5 konzervy sterilovaný hrášek 2-3 ks vejce natvrdo 10 dkg uzený sýr 0.8 kg brambory vařené ve slupce 1 lžíce sádlo na vymazání podle chuti sůl vegeta čerstvá petrželka mletý černý pepř
Postup Babiččiny zemáky recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme 3 vejce natvrdo a necháme je vychladit. Oloupeme a nakrájíme. Uzeninu také nakrájíme na kousky. Vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme a čerstvou petrželku nasekáme. Hrášek scedíme.
Pekáček vymažeme sádlem, vyložíme vrstvou brambor, osolíme, opepříme, přidáme posekaná vejce, uzeninu, sterilovaný hrášek, část strouhaného sýra a část petrželky. Poskládáme zbylé brambory, znovu osolíme, opepříme a přidáme lupínky másla.
Pekáč s brambory dáme do rozehřáté trouby zapéct.
V mléce si rozšleháme 2 syrová vejce, přidáme vegetu a přimícháme krájenou petrželku. Zalijeme brambory, povrch posypeme strouhaným sýrem a v troubě dopečeme dozlatova.
Babiččiny brambory podáváme se zeleninovým salátem. Bez uzeniny jsou babiččiny zemáky vhodné i pro vegetariány, místo sádla použijeme máslo.