Babiččiny kynuté koláčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg cukr
4 dl olej
1 lžička sůl
4 ks žloutek
0 l mléko
3 ks droždí
1 kg hladká mouka
na potření
vejce
máslo
rum
drobenka
máslo
cukr moučka
polohrubá mouka
náplň
marmeláda
tvaroh
povidla

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme kvásek. Droždí, mléko, cukr smícháme a posypeme moukou. Do mouky přidáme žloutky, olej, špetku soli, cukr a mléko. Vymícháme s kváskem a těsto necháme kynout.

  2. Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál, rozválíme na 1 cm tlustý plát a vykrajujeme kolečka - koláčky. Babiččiny koláčky plníme povidly, tvarohem, marmeládou a necháme znovu nakynout. Přitlačíme uprostřed prstem důlek, dáme posypku a okraje koláčků pomažeme vejci.

  3. Babiččiny kynuté koláčky upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení je pomažeme máslem s rumem a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!