Babiččina polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 2 ks vejce 0.4 ks máslo 1 ks masox 2 lžíce hladká mouka mletý černý pepř
Postup Babiččina polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Dáme si vařit vodu. Množství vody dáme podle toho, kolik chceme polévky. Česnek oloupeme a rozdrtíme.
V hrnci, kde budeme polévku vařit, uděláme z másla a mouky jíšku. Když je jíška zlatavá až hnědá, přidáme drcený česnek a už jen krátce osmahneme, aby se jíška nepřipálila a česnek nezhořkl.
Když máme česnekovou jíšku hotovou a současně se nám vaří voda, vlijeme vodu do jíšky. To je ten prd, který ovšem vléváme opatrně. Do polévky vhodíme masox a necháme vařit.
Zatím si připravíme klasické noky (vejce a polohrubá mouka, špetka soli). Noky zavařujeme ve vroucí polévce.
Babiččinu polévku necháme asi deset minut povařit. Dochutíme ji solí a pepřem a můžeme podávat.