Babiččina polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
2 ks vejce
0.4 ks máslo
1 ks masox
2 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit vodu. Množství vody dáme podle toho, kolik chceme polévky. Česnek oloupeme a rozdrtíme.

  2. V hrnci, kde budeme polévku vařit, uděláme z másla a mouky jíšku. Když je jíška zlatavá až hnědá, přidáme drcený česnek a už jen krátce osmahneme, aby se jíška nepřipálila a česnek nezhořkl.

  3. Když máme česnekovou jíšku hotovou a současně se nám vaří voda, vlijeme vodu do jíšky. To je ten prd, který ovšem vléváme opatrně. Do polévky vhodíme masox a necháme vařit.

  4. Zatím si připravíme klasické noky (vejce a polohrubá mouka, špetka soli). Noky zavařujeme ve vroucí polévce.

  5. Babiččinu polévku necháme asi deset minut povařit. Dochutíme ji solí a pepřem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!