Kapr pikant recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
2 ks cibule
1 ks kapr
plnotučná hořčice
100 g anglická slanina
100 g šunkový salám
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapra vykucháme, očistíme a necháme ho vcelku

  2. Zevnitř kapra osolíme, opepříme a poté vymažeme hořčicí. Na hořčici klademe postupně anglickou slaninu, cibuli, šunkový salám a znovu cibuli, můžeme takto udělat několik vrstev. Nakonec přidáme tři až čtyři plátky másla a kapra zašijeme

  3. Kapra pikant pečeme asi hodinu na 180 °C a podléváme, aby se vytvořila šťáva

  4. Kapra pikant podáváme s brambory, zeleninovým salátem nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!