Babiččina houbová kulajda recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
ocet
8 ks brambory
kmín
10 dkg houby
3 ks bobkový list
nové koření
pepř
hladká mouka
250 ml zakysaná smetana
kopr nebo petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme, omyjeme spolu s očištěnými houbami (hřiby, babky nebo třeba lišky) a nakrájíme na kostičky. Tyto ingredience dáme do hrnce s litrem osolené vody, kmínem, novým kořením, pepřem a bobkovým listem. Krátce povaříme

  2. V zakysané smetaně rozmícháme hladkou mouku. Když jsou brambory měkké, tak přidáme do polévky již připravenou směs smetany a mouky, promícháme a povaříme. Můžeme přidat i na kousíčky nakrájené vařené vejce. Na závěr kulajdu podle chuti dosolíme a přidáme ocet

  3. Babiččinu houbovou kulajdu rozlijeme do misek nebo hlubokých talířů a ozdobíme nasekaným koprem nebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!