Babiččina bramboračka s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
5 lžic máslo
8 ks brambory
3 lžičky majoránka
0 ks celer
4 l voda
3 ks mrkev
1 ks petržel
2 kostky masox
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
3 lžíce hladká mouka
2 hrstě sušené houby
3 lžíce polévkové koření
8 kuliček celý černý pepř
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme asi na 20 minut do vody. Zeleninu očistíme, oloupeme,nakrájíme na kostičky, brambory na větší kostky. Společně s houbami, bobkovým listem, pepřem, solí a novým kořením vaříme do změknutí.

  2. Z másla a mouky usmažíme růžovou jíšku, kterou necháme vychladnout. Bobkový list a nové koření vyjmeme.

  3. Z bramboračky odebereme trochu vývaru a rozpustíme ho se 2 kostkami masoxu. Přidáme do hrnce ještě s prolisovaným česnekem, vychladlou jíškou, majoránkou a nakonec babiččinu bramboračku krátce povaříme.

  4. Babiččinu bramboračku s houbami rozdělíme do hlubokých talířů či misek a podáváme jako sytou a velmi dobrou polévku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!