Babiččina bábovka s kakaem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 ks vejce
180 g máslo
3 lžíce kakao
250 ml smetana
300 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
450 g hrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Bílky oddělíme od žloutků a žloutky utřeme s cukrem. Potom přidáme změklé máslo a smetanu nebo mléko. V jiné misce ušleháme bílky do tuha s vanilkovým cukrem a zvlášť smícháme mouku s práškem do pečiva. Sníh a mouku opatrně zamícháme do žloutkové směsi.

  2. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C. Polovinu těsta vlijeme do formy, zbytek těsta smícháme s kakaem a nalijeme na světlé těsto. Bábovku pečeme asi hodinu v předehřáté troubě.

  3. Babiččinu bábovku s kakaem po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!