Zapečené maso s bramborem a zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

80 g slanina
2 stroužky česnek
sůl
brambory
1 ks cibule
360 ml smetana
kmín
sádlo
pepř
4 plátky anglická slanina
400 g kysané zelí
750 g vepřová krkovice bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme a slaninu nakrájíme nadrobno. Okapané zelí nakrájíme na menší nudličky

  2. Brambory oloupeme a uvaříme ve slané a okmínované vodě doměkka. Maso zprudka opečeme na sádle. Pak nudličky vyjmeme a na výpeku necháme rozškvařit slaninu. Vmícháme cibuli a vše orestujeme dozlatova

  3. Uvařené brambory slijeme a prošťoucháme s česnekem, zelím, opečenou slaninou a cibulkou. Do vymazaného pekáče rozprostřeme polovinu šťouchaných brambor, které poklademe masem. Nakonec překryjeme zbývajícími brambory. Vše zalijeme smetanou, poklademe plátky slaniny a zapékáme při 200 °C asi 30 - 40 minut

  4. Zapečené vepřové maso s bramborem a zelím rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem jako sytý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!