Zapečené maso s bramborem a zelím recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 80 g slanina 2 stroužky česnek sůl brambory 1 ks cibule 360 ml smetana kmín sádlo pepř 4 plátky anglická slanina 400 g kysané zelí 750 g vepřová krkovice bez kosti
Postup Zapečené maso s bramborem a zelím
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme a slaninu nakrájíme nadrobno. Okapané zelí nakrájíme na menší nudličky
Brambory oloupeme a uvaříme ve slané a okmínované vodě doměkka. Maso zprudka opečeme na sádle. Pak nudličky vyjmeme a na výpeku necháme rozškvařit slaninu. Vmícháme cibuli a vše orestujeme dozlatova
Uvařené brambory slijeme a prošťoucháme s česnekem, zelím, opečenou slaninou a cibulkou. Do vymazaného pekáče rozprostřeme polovinu šťouchaných brambor, které poklademe masem. Nakonec překryjeme zbývajícími brambory. Vše zalijeme smetanou, poklademe plátky slaniny a zapékáme při 200 °C asi 30 - 40 minut
Zapečené vepřové maso s bramborem a zelím rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem jako sytý hlavní chod.