Avokádová studená omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce olej
2 ks avokádo
3 lžíce kysaná smetana
2 lžíce citronová šťáva
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zralá avokáda vydlabeme a dužinu vložíme do misky. Přidáme kysanou smetanu, citronovou šťávu, trochu kvalitního oleje a prolisovaný česnek. Okořeníme mletým černým pepřem, osolíme a směs dobře rozmixujeme. Ochutnáme a případně dochutíme.

  2. Avokádovou studenou omáčku necháme asi 2 hodiny odstát v chladničce.

  3. Avokádovou studenou omáčku servírujeme dobře vychlazenou. Nejlépe chutná s bramborovými nebo kukuřičnými lupínky, anebo s kousky čerstvé zeleniny jako je například mrkev, řapíkatý celer, brokolice či květák.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!