Avokádová studená omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
1 lžíce olej
2 ks avokádo
3 lžíce kysaná smetana
2 lžíce citronová šťáva
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup Avokádová studená omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Zralá avokáda vydlabeme a dužinu vložíme do misky. Přidáme kysanou smetanu, citronovou šťávu, trochu kvalitního oleje a prolisovaný česnek. Okořeníme mletým černým pepřem, osolíme a směs dobře rozmixujeme. Ochutnáme a případně dochutíme.
Avokádovou studenou omáčku necháme asi 2 hodiny odstát v chladničce.
Avokádovou studenou omáčku servírujeme dobře vychlazenou. Nejlépe chutná s bramborovými nebo kukuřičnými lupínky, anebo s kousky čerstvé zeleniny jako je například mrkev, řapíkatý celer, brokolice či květák.