Angreštová buchta z domácí pekárny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
0 dl olej
125 g cukr moučka
20 dkg polohrubá mouka
1 lžička jedlá soda
2 ks malé vejce
1 lžíce holandské kakao
1 sklenka angreštový kompot (3,5 dl)
na ozdobu
citronová poleva
Postup Angreštová buchta z domácí pekárny recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program dort/moučník. Po ukončení píchneme špejli, pokud je na ní nalepené těsto, zapneme dodatečně program "pečení" a už hlídáme.
Po upečení je možno angreštovou buchtu polít citronovou polevou, případně jinou mírně nakyslou polevou.
Uvedené množství je ideální pro nádoby DP. Pokud by někdo chtěl péct klasicky v troubě, tak je možné množství surovin zdvojnásobit a dát 3 klasické vejce. Suroviny stačí jen zamíchat v míse, nalít na plech a upéct.
Na angreštovou buchtu použijeme kompot i s nálevem.