Anglický vepřový řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 plátky šunka
4 plátky vepřová kýta
4 ks vejce natvrdo
trojobal
4 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřové kýty naklepeme a obou stran je lehce osolíme a opepříme. Na plátky položíme plátky šunky a do středu dáme vařené vejce. Maso přehneme, kraje jemně naklepeme tak, aby vše drželo pohromadě. Anglické vepřové řízky a obalíme v klasickém trojobalu - hladká mouka, rozšlehaná vejce.

  2. Obalené anglické vepřové řízky smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Řízky vyjmeme a necháme je odstát na papírovém ubrousku.

  3. Anglický vepřový řízek rozpůlíme a můžeme podávat. Řízky podáváme s vařenými brambory nebo s hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!