Výborný anglický rostbíf recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 lžíce sůl
sůl
2 lžíce hořčice
2 lžíce kečup
vegeta
1 lžíce hladká mouka
1 kg hovězí roštěnka
0,5 lžiček mletý černý pepř
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí roštěnku v celku omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme kečupem, hořčicí a zakápneme olejem. Maso necháme uležet 24 hodin

  2. Naložené maso vložíme do pekáče a seshora maso lehce nařízneme několika řezy. Zprudka zapečeme 15 minut při 200 °C. Potom maso lehce podlijeme, teplotu stáhneme na 160 °C a pečeme pozvolna. Záleží na nás, jestli chceme mít rostbíf propečený nebo raději medium

  3. Upečené maso vyjmeme, do výpeku přilijeme vodu, zahustíme hladkou moukou a vytvoříme hladkou šťávu. Popřípadě dochutíme solí, pepřem a vegetou

  4. Výborný anglický rostbíf můžeme podávat s dušenou rýži nebo s hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!