Anglický roastbeef recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 dl olej
1 kg brambory
400 ml smetana ke šlehání
2 lžíce dijonská hořčice
100 ml worcestrová omáčka
600 g vysoký roštěněc
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme od blan a tuku, pak důkladně vetřeme marinádu, kterou jsme si připravili z hořčice, oleje, worchestru, soli a pepře.

  2. Maso zprudka opečeme na pánvi ze všech stran a přendáme na pekáč, ještě lépe na pečící mřížku, vložíme do trouby a pečeme při 150 °C asi půl hodiny. Pokud máme dost času na přípravu, pečeme na 60 °C 2 hodiny. Maso bude vždy šťavnaté, ani nedopečené, ani přepečené. Po upečení roastbeef krájíme na tenké plátky.

  3. Jako přílohu si připravíme zapékané smetanové brambory. Brambory dobře omyjeme, nové ponecháme se slupkou, starší oloupeme. Brambory nakrájíme na velmi jemné plátky. Plátky brambor dobře namačkáme do pekáče, můžeme použít i jednoporcové misky na zapékání. Smetanu ochutíme solí, pepřem, jemně strouhaným česnekem a zalijeme jí brambory. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme na 180 °C cca 30 - 60 minut dozlatova, řídíme se velikostí nádoby, ve které brambory zapékáme.

  4. Anglický roastbeef podáváme se smetanovými brambory, zeleninou a domácí tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!