Andělský perník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hrnek cukr 1 hrnek olej 2 ks vejce 1 lžička skořice 3 lžíce kakao 1 hrnek mléko 1 balíček prášek do pečiva 3 lžíce povidla 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky hladká mouka 1 hrnek polohrubá mouka 1 hrst vlašské ořechy 1 balíček prášek do perníku 1 balíček čokoládový pudinkový prášek na ozdobu 1 balíček čokoládová poleva
Postup Andělský perník recept
Postup přípravy receptu
-
Do jedné mísy nasypeme všechny sypké ingredience, přidáme nasekané ořechy a pečlivě promícháme. Stejně tak postupujeme se všemi tekutými ingrediencemi, povidla můžeme nahradit oblíbenou marmeládou. Pak vše smícháme dohromady a hotové těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem.
Perník pečeme na 150 °C, každá trouba peče jinak, proto čas pečení neuvádím.
Upečený andělský perník necháme vychladnout, potíráme ho rozpuštěnou čokoládovou polevou a necháme v chladu zatuhnout.
Andělský perník nakrájíme na kostky a podáváme.