Andělský perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
1 hrnek olej
2 ks vejce
1 lžička skořice
3 lžíce kakao
1 hrnek mléko
1 balíček prášek do pečiva
3 lžíce povidla
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky hladká mouka
1 hrnek polohrubá mouka
1 hrst vlašské ořechy
1 balíček prášek do perníku
1 balíček čokoládový pudinkový prášek
na ozdobu
1 balíček čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Do jedné mísy nasypeme všechny sypké ingredience, přidáme nasekané ořechy a pečlivě promícháme. Stejně tak postupujeme se všemi tekutými ingrediencemi, povidla můžeme nahradit oblíbenou marmeládou. Pak vše smícháme dohromady a hotové těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem.

  2. Perník pečeme na 150 °C, každá trouba peče jinak, proto čas pečení neuvádím.

  3. Upečený andělský perník necháme vychladnout, potíráme ho rozpuštěnou čokoládovou polevou a necháme v chladu zatuhnout.

  4. Andělský perník nakrájíme na kostky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!