Hovězí špíz s kouskem chleba recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžička hořčice 0,5 ks pomeranč 0,5 ks citron olivový olej 500 g hovězí maso tmavý chléb mletý černý pepř 2 ks vepřová klobása
Postup Hovězí špíz s kouskem chleba
Postup přípravy receptu
-
Opláchnutý a dobře osušený kus hovězího masa nakrájíme na menší kostky. Poloviny citrusů vymačkáme
Maso vložíme do misky a promícháme s vymačkanou šťávou z citrusů, hořčicí, solí, pepřem a bohatou vrstvou oleje. Promíchané maso přikryjeme a vložíme marinovat na noc do lednice
Vepřovou klobásu nakrájíme na kolečka a chléb na kostky. Maso vybereme z marinády. Na naolejované špejle či kovové jehlice navlékáme střídavě maso, klobásu a kostky chleba
Do pekáčku položíme špízy, které pokapeme olejem a pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Občas maso potíráme marinádou, ve které jsme maso marinovali
Hovězí špíz s kouskem chleba podáváme k hlavnímu chodu třeba s bramborovou přílohou.