Hovězí špíz s kouskem chleba recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžička hořčice
0,5 ks pomeranč
0,5 ks citron
olivový olej
500 g hovězí maso
tmavý chléb
mletý černý pepř
2 ks vepřová klobása

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnutý a dobře osušený kus hovězího masa nakrájíme na menší kostky. Poloviny citrusů vymačkáme

  2. Maso vložíme do misky a promícháme s vymačkanou šťávou z citrusů, hořčicí, solí, pepřem a bohatou vrstvou oleje. Promíchané maso přikryjeme a vložíme marinovat na noc do lednice

  3. Vepřovou klobásu nakrájíme na kolečka a chléb na kostky. Maso vybereme z marinády. Na naolejované špejle či kovové jehlice navlékáme střídavě maso, klobásu a kostky chleba

  4. Do pekáčku položíme špízy, které pokapeme olejem a pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Občas maso potíráme marinádou, ve které jsme maso marinovali

  5. Hovězí špíz s kouskem chleba podáváme k hlavnímu chodu třeba s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!