Ananasový želatinový dezert recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 kapky balsamikový ocet
1 plechovka anasový kompot (plátky)
1 balíček želatina limetové přichuti

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve otevřeme vršek plechovky (úplně odstraníme plech). Slijeme šťávu do ohnivzdorné nádoby, ale necháme ananas v plechovce

  2. Připravíme želatinu podle návodu, ale místo vody použijeme ananasovou šťávu a 2 kapky balsamikového octa. Pak přidáme vodu, aby tekutiny odpovídaly receptu na přípravu želatiny

  3. Plechovka s ananasem spotřebuje asi polovinu želatinového roztoku, tak si připravíme misku nebo dvě na ten přebytek

  4. Naplněnou plechovku s ananasovým dezertem necháme ztuhnout v ledničce

  5. Když je vše ztuhlé a připraveno k servírování, plechovku s ananasem obrátíme dnem vzhůru na talíř a otvírákem otevřeme dno plechovky. Pak použijeme dno jako tlačítko na vyprázdnění plechovky. Sloupek ananasu rozdělíme na jednotlivé plátky tak, jak jsou vidět

  6. Servírujeme 2 plátky ananasového dezertu na osobu a ozdobíme trochou šlehačky a něčím červeným jako je plátek jahody nebo třešně - podle sezóny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!