Ananasový želatinový dezert recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 2 kapky balsamikový ocet 1 plechovka anasový kompot (plátky) 1 balíček želatina limetové přichuti
Postup Ananasový želatinový dezert
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve otevřeme vršek plechovky (úplně odstraníme plech). Slijeme šťávu do ohnivzdorné nádoby, ale necháme ananas v plechovce
Připravíme želatinu podle návodu, ale místo vody použijeme ananasovou šťávu a 2 kapky balsamikového octa. Pak přidáme vodu, aby tekutiny odpovídaly receptu na přípravu želatiny
Plechovka s ananasem spotřebuje asi polovinu želatinového roztoku, tak si připravíme misku nebo dvě na ten přebytek
Naplněnou plechovku s ananasovým dezertem necháme ztuhnout v ledničce
Když je vše ztuhlé a připraveno k servírování, plechovku s ananasem obrátíme dnem vzhůru na talíř a otvírákem otevřeme dno plechovky. Pak použijeme dno jako tlačítko na vyprázdnění plechovky. Sloupek ananasu rozdělíme na jednotlivé plátky tak, jak jsou vidět
Servírujeme 2 plátky ananasového dezertu na osobu a ozdobíme trochou šlehačky a něčím červeným jako je plátek jahody nebo třešně - podle sezóny.