Slaný vegetariánský závin recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 - 2 paprika 2 ks cibule 2 ks rajče 100 g niva 200 g eidam 1 větvička libeček 1 balíček listové těsto polohrubá mouka koření na steak koření na pizzu 1 hrst lněná semínka
Postup Slaný vegetariánský závin
Postup přípravy receptu
-
Rajčata, cibule a papriky nakrájíme na slabá kolečka. Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Nivu nakrájíme na velmi drobno, aby se nám krásně roztekla. Libeček nasekáme nadrobno
Listové těsto necháme při pokojové teplotě rozmrazit. Když už je dostatečně rozmrzlé, pomoučníme si polohrubou moukou pracovní plochu a obě těsta rozválíme na obdélník silný asi 3 mm
Když máme těsto rozválené, nejprve ho posypeme strouhaným eidamem, aby se nám spodek dobře zatavil a nevytekl. Poté naplníme zeleninou a nivou. Nakonec zase zasypeme strouhaným sýrem a okořeníme podle chuti. Já používám koření na pizzu a steakové koření. Opatrně zavineme, aby nějaká surovina neproděravěla těsto a hlavně, aby nám závin nevytekl
Závin opatrně přeneseme na plech. Oddělíme si žloutek od bílku. Žloutek rozmícháme a potřeme s ním nohavice. Nakonec posypeme závin lněnými semínky
Slaný závin pečeme v troubě při 220 °C asi 15 minut. Každá trouba je ale jiná, tak to chce vypozorovat tu dobu, kdy už by mohl být hotový
Slaný vegetariánský závin můžeme podávat vlažný nebo studený. Jedná se o výborný překrm nebo chuťovku pro různé příležitosti.