Ananasový salát s řeřichou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks celer
1 balíček těstoviny
1 lžíce olej olivový
1 špetka pepř kayenský
0 balíčků mandlové lupínky
1 konzerva ananasový kompot
1 sklenka jogurtová majonéza
podle chuti
sůl
podle potřeby
čerstvá řeřicha

Postup přípravy receptu

  1. Podle návodu si uvaříme těstoviny, mašličky, vrtulky a podobně, scezené promícháme s olejem.

  2. Celer očistíme, pokrájíme na nudličky, mírně osolíme, rozehřejeme máslo a celer podusíme. Můžeme podlít ananasovou šťávou.

  3. K měkkému celeru přidáme na kostky pokrájený scezený ananas.

  4. Vychladlý celer smícháme s majonézou, přidáme k těstovinám, opepříme a lehce přimícháme čerstvou řeřichu.

  5. Podle chuti salát dosolíme, necháme chvíli uležet a pak servírujeme. V misce salát posypeme opraženými mandlovými lupínky.

  6. Ananasový salát s řeřichou můžeme podávat třeba se šunkou nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!