Zvěřinová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks cibule
0.5 ks celer
2 l voda
2 ks mrkev
1 ks petržel
300 g čočka
500 g jehněčí nebo srnčí maso

Postup přípravy receptu

  1. Čočku přebereme, propláchneme a na dvě hodiny namočíme do studené vody.

  2. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Zvěřinu očistíme, opláchneme, pokrájíme a v tlakovém hrnci vaříme asi 45 minut.

  3. Čočku slijeme a společně se zeleninou uvaříme v čisté vodě doměkka.

  4. Zvěřinu slijeme, do vývaru propasírujeme měkkou čočku spolu se zeleninou, přidáme hrst jemně nasekaného masa, ochutíme a podáváme.

  5. Zvěřinová polévka je skvělým předkrmem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!