Zvěřinová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 lžička sůl
1 ks cibule
0.5 ks celer
2 l voda
2 ks mrkev
1 ks petržel
300 g čočka
500 g jehněčí nebo srnčí maso
Postup Zvěřinová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Čočku přebereme, propláchneme a na dvě hodiny namočíme do studené vody.
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Zvěřinu očistíme, opláchneme, pokrájíme a v tlakovém hrnci vaříme asi 45 minut.
Čočku slijeme a společně se zeleninou uvaříme v čisté vodě doměkka.
Zvěřinu slijeme, do vývaru propasírujeme měkkou čočku spolu se zeleninou, přidáme hrst jemně nasekaného masa, ochutíme a podáváme.
Zvěřinová polévka je skvělým předkrmem.