Polévka z červené řepy se sójovou smetanou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 ks brambory 1 ks cibule 2 ks mrkev 3 lžíce olivový olej citronová šťáva 1 l zeleninový vývar 2 ks červená řepa sójová smetana 1 kostka zeleninový bujon bio
Postup Polévka z červené řepy se sójovou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu oloupeme, omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Vývar potom uschováme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkve a bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky. Uvařenou řepu nakrájíme na kostičky
Místo brambory můžeme také použít rozmixované jáhly nebo jinou obilovinu
Na olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev a bramboru, orestujeme, zalijeme vývarem z řepy, osolíme nebo přidáme kousek zeleninového bujonu v bio kvalitě a uvaříme doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou uvařenou řepu a rozmixujeme dohladka. Můžeme lehce dochutit citronovou šťávou. Na talíři pak zjemníme sójovou smetanou Alpro
Polévku z červené řepy se sójovou smetanou podáváme s pečivem podle chuti.