Polévka z červené řepy se sójovou smetanou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks brambory
1 ks cibule
2 ks mrkev
3 lžíce olivový olej
citronová šťáva
1 l zeleninový vývar
2 ks červená řepa
sójová smetana
1 kostka zeleninový bujon bio

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu oloupeme, omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Vývar potom uschováme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkve a bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky. Uvařenou řepu nakrájíme na kostičky

  2. Místo brambory můžeme také použít rozmixované jáhly nebo jinou obilovinu

  3. Na olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev a bramboru, orestujeme, zalijeme vývarem z řepy, osolíme nebo přidáme kousek zeleninového bujonu v bio kvalitě a uvaříme doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou uvařenou řepu a rozmixujeme dohladka. Můžeme lehce dochutit citronovou šťávou. Na talíři pak zjemníme sójovou smetanou Alpro

  4. Polévku z červené řepy se sójovou smetanou podáváme s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!