Polévka z červené řepy recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
1 lžička mouka hladká
1 kopeček šlehačka
1 kostka masox
1 ks červená řepa
1 lžíce polévkové koření
1 ks kyselý okurek
300 g kuřecí nebo vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, dáme vařit, přidáme okrájenou na čtvrtky nakrájenou červenou řepu, sůl. Přidáme pár kapek octa. Řepa neztratí s octem vařením červenou barvu

  2. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na kostičky, uvařenou červenou řepu nastrouháme, také okurek a vajíčko uvařené natvrdo nastrouháme. Z másla a mouky utvoříme jíšku, zahustíme polévku, přidáme strouhané ingredience a maso

  3. Dochutíme polévkovým kořením a ozdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!