Polévka z červené řepy recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 lžíce máslo 1 lžička mouka hladká 1 kopeček šlehačka 1 kostka masox 1 ks červená řepa 1 lžíce polévkové koření 1 ks kyselý okurek 300 g kuřecí nebo vepřové maso
Postup Polévka z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, dáme vařit, přidáme okrájenou na čtvrtky nakrájenou červenou řepu, sůl. Přidáme pár kapek octa. Řepa neztratí s octem vařením červenou barvu
Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na kostičky, uvařenou červenou řepu nastrouháme, také okurek a vajíčko uvařené natvrdo nastrouháme. Z másla a mouky utvoříme jíšku, zahustíme polévku, přidáme strouhané ingredience a maso
Dochutíme polévkovým kořením a ozdobíme šlehačkou.