Žralok na citronu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 sklenka voda
2 ks citron
4 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
4 plátky žralok

Postup přípravy receptu

  1. Jeden bio velký citron nastrouháme, jen žlutou část. Oba dva citrony vymačkáme

  2. Rozmrazené žraločí plátky velmi dobře opláchneme, očistíme, pokud je potřeba, a osušíme

  3. Do pánve už s rozehřátým olejem vhodíme celý stroužek česneku a po opečení ho odebereme

  4. Do oleje vložíme rybí kusy a z obou stran je zprudka opečeme

  5. Teplotu snížíme, přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu promíchanou s vodou. Necháme vařit 10 až 15 minut za občasného obracení

  6. Žraloka položíme na talíře a posypeme kůrou z nastrouhaného citronu. Žralok na citronu se podává teplý a jako přílohu zvolíme třeba hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!