Znojemské vepřové plátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
4 ks sterilované okurky
2 ks vejce natvrdo
4 plátky vepřové maso
100 g točený salám
podle chuti
sůl
hořčice
mletý pepř
podle potřeby
hladká mouka
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a lehce obalíme moukou. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sterilované okurky necháme okapat a také nakrájíme na kostičky, stejně tak točený salám. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Připravené vepřové plátky prudce osmahneme na pánvi, aby se maso zatáhlo. V hrnci na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, na ni dáme masové plátky i se zbytkem tuku z pánve a zalijeme vodou nebo masovým vývarem tak, aby byly plátky potopené. Pokud nemáme vývar, přidáme bujonovou masovou kostku. Vepřové plátky na cibuli necháme 45 minut dusit.

  3. Poté vepřové plátky vyndáme, sos zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě se lžící hořčice. Vmícháme kostičky salámu, okurek a vajec, vše promícháme, vrátíme zpět plátky masa a necháme společně 10 minut povařit.

  4. Znojemské vepřové plátky podáváme s libovolnou přílohou, vhodná je například rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!