Znojemská drůbeží játra recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule sádlo 250 g játra drůbeží 2 plátky chleba 150 g kyselá okurka mletý kmín mletý černý pepř
Postup Znojemská drůbeží játra recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájímenadrobno. Játra podle potřeby očistíme a zbavíme zbytků cév. Chléb nakrájíme na kostičky. Okurky nakrájíme na plátky nebo kostičky. Záleží na tom, jak si kdo rád křupe.
Na pánvi rozpustíme sádlo a cibulku. Přidáme játra, orestujeme, podlijeme vodou, přidáme na kostičky nakrájený chléb a vše zakryté dusíme doměkka. Šťávu rozmícháme, vsypeme na kostičky nakrájené okurky, prohřejeme a dochutíme pepřem, solí, kmínem, popřípadě lákem z okurek.
Podáváme nejlépe s rýží.