Zmrzlinový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks dortový korpus
náplň
1 lžíce máslo
200 g čokoláda na vaření
3 ks vanilkový cukr
175 g mandlové lupínky
80 g kokosky
3 ks smetana na vaření (250ml)
na ozdobu
limetka
4 lžíce strouhaná čokoláda
oplatky nebo trubičky
náplň 1
1 lžíce cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 ks smetana na vaření (250ml)

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém másle opražíme za stálého míchání lupínky mandlí a necháme je vystydnout. Kokosky rozdrtíme. Čokoládu, kterou jsme si nechali chvíly namrazit, nastrouháme nahrubo.

  2. Smetanu vyšleháme s vanilkovými cukry dotuha. Do směsi přimícháme opražené mandle, kokosky i čokoládu a umícháme náplň. Dortový korpus (čokoládový, 24cm) dáme do dortové formy, jejíž prstenec jsme vypláchli studenou vodou a naplníme ji připravenou náplní.

  3. Smetanu vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. 2/3 tuhé šlehačky naneseme na smetanvou náplň a zbylou uložíme do chladničky.

  4. Dort uložíme do mrazničky a necháme ho minimálně 6 hodin mrazit.

  5. 15 minut před podáváním dort vyjmeme, aby povolil. Odstraníme formu a povrch dortu ozdobně postříkáme vychlazenou šlehačkou, kterou jsem si naplnili do zdobičky. Pak celý dort posypeme strouhanou čokoládou a jednotlivé kousky ozdobíme sladkými oplatky nebo trubičkami, případně i plátky limetky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!