Zmrzlinový dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks dortový korpus náplň 1 lžíce máslo 200 g čokoláda na vaření 3 ks vanilkový cukr 175 g mandlové lupínky 80 g kokosky 3 ks smetana na vaření (250ml) na ozdobu limetka 4 lžíce strouhaná čokoláda oplatky nebo trubičky náplň 1 1 lžíce cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 1 ks smetana na vaření (250ml)
Postup Zmrzlinový dort recept
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém másle opražíme za stálého míchání lupínky mandlí a necháme je vystydnout. Kokosky rozdrtíme. Čokoládu, kterou jsme si nechali chvíly namrazit, nastrouháme nahrubo.
Smetanu vyšleháme s vanilkovými cukry dotuha. Do směsi přimícháme opražené mandle, kokosky i čokoládu a umícháme náplň. Dortový korpus (čokoládový, 24cm) dáme do dortové formy, jejíž prstenec jsme vypláchli studenou vodou a naplníme ji připravenou náplní.
Smetanu vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. 2/3 tuhé šlehačky naneseme na smetanvou náplň a zbylou uložíme do chladničky.
Dort uložíme do mrazničky a necháme ho minimálně 6 hodin mrazit.
15 minut před podáváním dort vyjmeme, aby povolil. Odstraníme formu a povrch dortu ozdobně postříkáme vychlazenou šlehačkou, kterou jsem si naplnili do zdobičky. Pak celý dort posypeme strouhanou čokoládou a jednotlivé kousky ozdobíme sladkými oplatky nebo trubičkami, případně i plátky limetky.