Zmrzlinová bomba s kandovaným ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce rum
20 g kandovaná třešeň
50 g jemná hořká čokoláda
20 g kandovaný ananas
0 l vanilkový zmrzlinový krém
20 g kandovaná meruňka
20 g citronát a oranžát
4 sněhová pusinka
na ozdobu
0 l šlehačka
kandované ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Zmrzlinový krém vložíme do chladničky, formu, hnětací i podávací mísu do mrazničky. Kandované ovoce nakrájíme nadrobno a smícháme s rumem.

  2. Čokoládu nastrouháme. Pusinky rozdrtíme na jemno, oboje zmrazíme. Zmrzlinový krém šleháme v hnětací míse do krémovita. Vmícháme kandované ovoce, čokoládu a drobečky, naplníme jej do formy, uhladíme a zmrazíme.

  3. Šlehačku ušleháme do tuha, naplníme do stříkacího sáčku s trubičkou. Formu ponoříme do studené vody, zmrzlinu vyklopíme na mísu, nastříkáme šlehačku a ozdobíme kandovaným ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!