Zmrzlina s pistáciemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.8 hrnku cukr
2 žloutek
1 l mléko
300 ml smetana
0.3 hrnku rozinky
0.5 hrnku pistácie
3 lžíce kukuřičná mouka
0.5 hrnku kokosová moučka
2 lžíce růžová voda
4 ks kandované třešně nebo meruňky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve v rozehřátém mléce rozpustíme cukr. Dále rozšleháme žloutky, které rozmícháme spolu s kukuřičnou moučkou ve smetaně. Takto připravenou směs vlijeme do mléka a za stálého míchání pozvolna vaříme, do té doby než nám směs nezhoustne.

  2. Potom opražíme kokosovou moučku, nadrobno nakrájíme pistácie, rozinky a kandované ovoce. Všechny suroviny smícháme s připravenou směsí a nalijeme do nádoby, která je vhodná na zmrazení. Tuto směs necháme částečně zmrazit.

  3. Poté ji vyjmeme, dobře promícháme a dáme ji znovu zmrazit. 15 minut před podáváním zmrzlinu nakrájíme na kosočtverce a necháme krátce ještě zmrazit. Hotovou pistáciovou zmrzlinu podáváme s čerstvým ovocem.

  4. Foto: Thinkstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!