Anglická krkovička recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 50 g máslo vegeta 2 lžíce hladká mouka mletá sladká paprika mletý černý pepř 4 plátky vepřová krkovice (bez kosti)
Postup Anglická krkovička
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa zlehka naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a z jedné strany pomoučníme
Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a vložíme maso pomoučněnou stranou dolů. Pět minut opékáme, až se na mase začnou tvořit krvavé skvrny. Maso zaprášíme moukou, otočíme do tuku a opékáme opět 5 minut
Pak maso přendáme do termonádoby a přiklopíme
Na pánvi zůstala vrstva tuku a mouky, kterou seškrábeme ode dna, poprášíme paprikou a vegetou a zalijeme sběračkou horké vody. Povaříme, ode dna odškrábeme a rozmačkáme případné žmolky
Hotovou šťávu procedíme na řízky. Anglickou krkovičku podáváme s brambory.