Anglická krkovička recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
50 g máslo
vegeta
2 lžíce hladká mouka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
4 plátky vepřová krkovice (bez kosti)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa zlehka naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a z jedné strany pomoučníme

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a vložíme maso pomoučněnou stranou dolů. Pět minut opékáme, až se na mase začnou tvořit krvavé skvrny. Maso zaprášíme moukou, otočíme do tuku a opékáme opět 5 minut

  3. Pak maso přendáme do termonádoby a přiklopíme

  4. Na pánvi zůstala vrstva tuku a mouky, kterou seškrábeme ode dna, poprášíme paprikou a vegetou a zalijeme sběračkou horké vody. Povaříme, ode dna odškrábeme a rozmačkáme případné žmolky

  5. Hotovou šťávu procedíme na řízky. Anglickou krkovičku podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!