Živáňská pečeně po chalupářsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g slanina
6 ks cibule
1 lžíce hořčice
3 lžíce kečup
2 lžíce olivový olej
500 g hovězí maso
500 g vepřové maso
podle chuti
česnek
sůl
kari
šalvěj
estragon
saturejka
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové i hovězí maso nakrájíme na plátky, které rozkrájíme na kostky, slaninu také, oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky.

  2. Maso napichujeme na špízy střídavě se slaninou a cibulí tak, aby se oba druhy masa střídaly.

  3. V misce smícháme olej, kečup, hořčici, přidáme rozdrcený česnek, sůl, pepř a kari.

  4. Jednotlivé špízy položíme na alobal, potřeme ho ze všech stran olejovou směsí, na maso nasypeme nakrájené bylinky, zabalíme a uložíme na plech.

  5. Živáňskou pečeni po chalupářsku pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu. Potom alobal rozevřeme, aby nevytekla šťáva, a špízy necháme dopéct dozlatova.

  6. Živáňská pečeně po chalupářsku chutná nejlépe s bramborovou přílohou. Ale postačí i krajíc chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!