Živáňská pečeně po chalupářsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g slanina 6 ks cibule 1 lžíce hořčice 3 lžíce kečup 2 lžíce olivový olej 500 g hovězí maso 500 g vepřové maso podle chuti česnek sůl kari šalvěj estragon saturejka mletý pepř
Postup Živáňská pečeně po chalupářsku recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na plátky, které rozkrájíme na kostky, slaninu také, oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky.
Maso napichujeme na špízy střídavě se slaninou a cibulí tak, aby se oba druhy masa střídaly.
V misce smícháme olej, kečup, hořčici, přidáme rozdrcený česnek, sůl, pepř a kari.
Jednotlivé špízy položíme na alobal, potřeme ho ze všech stran olejovou směsí, na maso nasypeme nakrájené bylinky, zabalíme a uložíme na plech.
Živáňskou pečeni po chalupářsku pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu. Potom alobal rozevřeme, aby nevytekla šťáva, a špízy necháme dopéct dozlatova.
Živáňská pečeně po chalupářsku chutná nejlépe s bramborovou přílohou. Ale postačí i krajíc chleba.