Zimní polévka z růžičkové kapusty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce hladká mouka
500 g růžičková kapusta
500 g uzené žebro
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uzené žebro uvaříme ve vodě. Po uvaření maso obereme a nakrájíme na malé kostičky.

  2. Do vývaru z masa dáme vařit nakrájenou růžičkovou kapustu a na plátky nakrájený česnek. Přivedeme k varu a přilijeme vodu s rozkvedlanou moukou. Až se mouka provaří a kapusta změkne, dáme do polévky nakrájené uzené maso a podle chuti opepříme a dosolíme. Vaříme ještě asi 5 minut.

  3. Zimní polévku z růžičkové kapusty můžeme ihned podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!