Zimní houbový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 15 dkg cukr 0.3 l olej 50 dkg paprika 60 dkg cibule 1 sklenice kečup 2 kg houby 1 konzerva rajský protlak nálev 3 dkg sůl 2 dl ocet 1 dl voda 3 ks hřebíček 5 kuliček nové koření 5 kuliček celý černý pepř
Postup Zimní houbový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si nálev z octa, vody, hřebíčků, nového koření, pepře, bobkového listu a soli. Nálev svaříme a necháme 15 minut louhovat.
Houby očistíme, nakrájíme a svaříme, poté propláchneme studenou vodou. Přidáme na proužky nakrájenou cibuli a papriku, protlak, kečup, cukr, olej a přes cedítko vlijeme nálev. Zamícháme a pokud někdo chce ostřejší, přidá si feferonky.
Zimní houbový salát dáme do sklenic a sterilujeme při 80 °C 20 minut.