Zimní houbový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
15 dkg cukr
0.3 l olej
50 dkg paprika
60 dkg cibule
1 sklenice kečup
2 kg houby
1 konzerva rajský protlak
nálev
3 dkg sůl
2 dl ocet
1 dl voda
3 ks hřebíček
5 kuliček nové koření
5 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si nálev z octa, vody, hřebíčků, nového koření, pepře, bobkového listu a soli. Nálev svaříme a necháme 15 minut louhovat.

  2. Houby očistíme, nakrájíme a svaříme, poté propláchneme studenou vodou. Přidáme na proužky nakrájenou cibuli a papriku, protlak, kečup, cukr, olej a přes cedítko vlijeme nálev. Zamícháme a pokud někdo chce ostřejší, přidá si feferonky.

  3. Zimní houbový salát dáme do sklenic a sterilujeme při 80 °C 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!