Židovský mandlový chlebíček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.5 lžičky sůl
3 ks vejce
2 lžíce solamyl
1 hrnek cukr krupice
0.8 hrnku slunečnicový olej
1 lžička mletá skořice
2 hrnky hladká mouka
0.5 lžičky citronová kůra
1 hrnek sekané mandle
2 lžíce citronová šťáva
0.8 hrnku sekané vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. V míse si vyšleháme 3/4 hrnku cukru, olej a vejce. Přidáme citronovou kůru, šťávu, sůl, skořici. Poté vmícháme mouku a solamyl. Nakonec ještě přidáme mandle a vlašské ořechy. Těsto zakryjeme folii a dáme do lednice na hodinu.

  2. Plech vyložíme pečícím papírem, vyndáme těsto z lednice a potřeme si ruce trochou oleje. Z těsta vytvarujeme na plechu dva kvádry jako chlebíčky a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut. Vyndáme z trouby a necháme na 10 minut vychladnout. Poté chlebíčky krájíme na plátky asi 1,5 - 2 cm tlusté. Plátky obalíme ve zbylé 1/4 hrnku cukru a pokládáme zpět na plech nakrojenou stranou dolů. Vložíme do trouby a pečeme ještě na 10 - 20 minut. Čím déle v troubě zůstanou, tím budou křupavější. Plátky ale nesmíme přepéct.

  3. Židovský mandlový chlebíček podáváme s bílou kávou či čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!