Židovský mandlový chlebíček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0.5 lžičky sůl 3 ks vejce 2 lžíce solamyl 1 hrnek cukr krupice 0.8 hrnku slunečnicový olej 1 lžička mletá skořice 2 hrnky hladká mouka 0.5 lžičky citronová kůra 1 hrnek sekané mandle 2 lžíce citronová šťáva 0.8 hrnku sekané vlašské ořechy
Postup Židovský mandlový chlebíček recept
Postup přípravy receptu
-
V míse si vyšleháme 3/4 hrnku cukru, olej a vejce. Přidáme citronovou kůru, šťávu, sůl, skořici. Poté vmícháme mouku a solamyl. Nakonec ještě přidáme mandle a vlašské ořechy. Těsto zakryjeme folii a dáme do lednice na hodinu.
Plech vyložíme pečícím papírem, vyndáme těsto z lednice a potřeme si ruce trochou oleje. Z těsta vytvarujeme na plechu dva kvádry jako chlebíčky a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut. Vyndáme z trouby a necháme na 10 minut vychladnout. Poté chlebíčky krájíme na plátky asi 1,5 - 2 cm tlusté. Plátky obalíme ve zbylé 1/4 hrnku cukru a pokládáme zpět na plech nakrojenou stranou dolů. Vložíme do trouby a pečeme ještě na 10 - 20 minut. Čím déle v troubě zůstanou, tím budou křupavější. Plátky ale nesmíme přepéct.
Židovský mandlový chlebíček podáváme s bílou kávou či čajem.