Zelný štrúdl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 balíček listové těsto
20 plátků anglická slanina
20 plátků tvrdý sýr
150 g kysané zelí
podle chuti
sůl
kmín
oregano
grilovací koření
mletý pepř
na potření
vejce
Postup Zelný štrúdl recept
Postup přípravy receptu
-
Kysané zelí vložíme do cedníku, propláchneme vodou a necháme okapat. Podle potřeby zelí překrájíme nožem.
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát. Poklademe tvrdým sýrem, anglickou slaninou a okapaným kysaným zelím. Posypeme grilovacím kořením, oreganem, lehce osolíme a opepříme. Poté zabalíme do závinu.
Štrúdl přesuneme na plech, který jsme pokapali studenou vodou. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem (můžeme posypat i sezamovým semínkem). Závin nezapomeneme propíchat na několika místech vidličkou a plech vložíme do vyhřáté trouby.
Zelný štrúdl pečeme dozlatova zhruba 45 minut.
Z jednoho balíčku listového těsta připravíme dva zelné záviny.