Zelný štrúdl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 balíček listové těsto 20 plátků anglická slanina 20 plátků tvrdý sýr 150 g kysané zelí podle chuti sůl kmín oregano grilovací koření mletý pepř na potření vejce
Postup Zelný štrúdl recept
Postup přípravy receptu
-
Kysané zelí vložíme do cedníku, propláchneme vodou a necháme okapat. Podle potřeby zelí překrájíme nožem.
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát. Poklademe tvrdým sýrem, anglickou slaninou a okapaným kysaným zelím. Posypeme grilovacím kořením, oreganem, lehce osolíme a opepříme. Poté zabalíme do závinu.
Štrúdl přesuneme na plech, který jsme pokapali studenou vodou. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem (můžeme posypat i sezamovým semínkem). Závin nezapomeneme propíchat na několika místech vidličkou a plech vložíme do vyhřáté trouby.
Zelný štrúdl pečeme dozlatova zhruba 45 minut.
Z jednoho balíčku listového těsta připravíme dva zelné záviny.