Zelný štrúdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček listové těsto
20 plátků anglická slanina
20 plátků tvrdý sýr
150 g kysané zelí
podle chuti
sůl
kmín
oregano
grilovací koření
mletý pepř
na potření
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí vložíme do cedníku, propláchneme vodou a necháme okapat. Podle potřeby zelí překrájíme nožem.

  2. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát. Poklademe tvrdým sýrem, anglickou slaninou a okapaným kysaným zelím. Posypeme grilovacím kořením, oreganem, lehce osolíme a opepříme. Poté zabalíme do závinu.

  3. Štrúdl přesuneme na plech, který jsme pokapali studenou vodou. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem (můžeme posypat i sezamovým semínkem). Závin nezapomeneme propíchat na několika místech vidličkou a plech vložíme do vyhřáté trouby.

  4. Zelný štrúdl pečeme dozlatova zhruba 45 minut.

  5. Z jednoho balíčku listového těsta připravíme dva zelné záviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!