Zelný salát z těstovin s jemnou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
300 g cuketa
30 g parmazán
250 g mladé špenátové listy
150 g těstoviny mašle
omáčka
1 stroužek česnek
sůl
1 svazek bazalka
pepř
12 ks zelené olivy
3 lžíce citronová šťáva
100 ml zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Pak je slijeme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.

  2. Špenát a cukety omyjeme. Listy špenátu rozebereme a odkrojíme tvrdší stonky.

  3. Cukety očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku omyjeme a lístky otrháme od stonků. Česnek oloupeme a nahrubo nasekáme.

  4. Listy bazalky spolu s česnekem, olivami, vývarem a citronovou šťávou rozmixujeme na omáčku a podle chuti osolíme a opepříme. Všechny přísady opatrně smícháme, vmícháme omáčku a posypeme strouhaným parmazánem.

  5. Zelný salát z těstovin s jemnou omáčkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!