Zelný salát z těstovin s jemnou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 300 g cuketa 30 g parmazán 250 g mladé špenátové listy 150 g těstoviny mašle omáčka 1 stroužek česnek sůl 1 svazek bazalka pepř 12 ks zelené olivy 3 lžíce citronová šťáva 100 ml zeleninový vývar
Postup Zelný salát z těstovin s jemnou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Pak je slijeme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
Špenát a cukety omyjeme. Listy špenátu rozebereme a odkrojíme tvrdší stonky.
Cukety očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku omyjeme a lístky otrháme od stonků. Česnek oloupeme a nahrubo nasekáme.
Listy bazalky spolu s česnekem, olivami, vývarem a citronovou šťávou rozmixujeme na omáčku a podle chuti osolíme a opepříme. Všechny přísady opatrně smícháme, vmícháme omáčku a posypeme strouhaným parmazánem.
Zelný salát z těstovin s jemnou omáčkou ihned podáváme.