Zelný salát s česnekem a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

salát
4 stroužky česnek
2 ks cibule
2 lžíce majonéza
1 špetka mořská sůl
0.3 kg rajské jablíčko
0.8 kg bílé hlavkové zelí
podle chuti
vegeta
na ozdobu
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Rajská jablíčka si nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek si očistíme a nasekáme najemno. Petrželovou nať si nasekáme rovněž najemno.

  2. Bílé hlávkové zelí jemně nastrouháme, osolíme nejlépe mořskou solí. Dobře promícháme a necháme 2 hodiny odležet.

  3. Po dvou hodinách přidáme připravené, nakrájené ingredience, zjemníme majonézou a dochutíme vegetou. Znovu dobře promícháme a necháme odležet.

  4. Můžeme podávat s černým chlebem a sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!