Zelný salát s čedarem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks mrkev 120 g čedar 400 g bílé zelí 1 ks červená cibule podle chuti 4 lžíce cukr 10 lžic majonéza 5 lžic citronová šťáva
Postup Zelný salát s čedarem recept
Postup přípravy receptu
-
Z hlávky zelí oddělíme listy, které potom důkladně propláchneme, otřepeme a nakrájíme na slabé proužky. Větší mrkev oškrábeme a odkrojíme konce. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Citron vymačkáme a šťávu promícháme s cukrem. Čedar nastrouháme na jemném struhadle.
Mrkev nakrájíme á la julienne, tedy na slabé proužky. Nakrájené zelí vložíme do větší mísy a zelí osolíme. Osolené zelí rukama prohněteme skoro jako těsto, aby zelí získalo křupavější chuť. K zelí přidáme mrkev, cibuli a citronovou šťávu s cukrem. Nakonec zelný salát promícháme s majonézou, solí a nastrouhaným čedarem. Promíchanou směs necháme alespoň hodinu v lednici dobře vychladit.
Zelný salát s čedarem podáváme s pečivem, ale i jako přílohu ke steakům.