Zelný salát s čedarem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks mrkev
120 g čedar
400 g bílé zelí
1 ks červená cibule
podle chuti
4 lžíce cukr
10 lžic majonéza
5 lžic citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Z hlávky zelí oddělíme listy, které potom důkladně propláchneme, otřepeme a nakrájíme na slabé proužky. Větší mrkev oškrábeme a odkrojíme konce. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Citron vymačkáme a šťávu promícháme s cukrem. Čedar nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Mrkev nakrájíme á la julienne, tedy na slabé proužky. Nakrájené zelí vložíme do větší mísy a zelí osolíme. Osolené zelí rukama prohněteme skoro jako těsto, aby zelí získalo křupavější chuť. K zelí přidáme mrkev, cibuli a citronovou šťávu s cukrem. Nakonec zelný salát promícháme s majonézou, solí a nastrouhaným čedarem. Promíchanou směs necháme alespoň hodinu v lednici dobře vychladit.

  3. Zelný salát s čedarem podáváme s pečivem, ale i jako přílohu ke steakům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!