Zelňáčky z listového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g listové těsto
náplň
slanina
sůl
cibule
kmín
zelí
na potření
1-2 ks vejce
na ozdobu
sezamové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozmrazíme a poté na desce rozválíme na 1 cm hrubý plát.

  2. Připravíme si směs ze zelí a slaniny. Nakrájíme cibuli, dáme ji trochu osmahnout na olej do hrnce. Když nám cibulka zesklovatí, přidáme zelí, trochu kmínu a necháme to cele prohřát. Slaninu si nakrájíme na kostičky a dáme osmahnout na pánev. Poté slaninu se zelím smícháme dohromady a to je celá směska. Místo slaniny lze použít kuřecí maso pečené, které zbylo od oběda.

  3. Z listového těsta si vykrájíme čtverečky, které plníme doprostřed směsi a poté překládáme tak, aby nám vznikly pěkné šátečky - zelňáčky. Zelňáčky z listového těsta poklademe na plech vymazaný olejem a potřeme je vejcem a posypeme sezamovými zrníčky nebo kmínem. Zelňáčky z listového těsta pečeme zhruba 35 - 40 minut. Záleží na troubě jakou máte.

  4. Zelňáčky z listového těsta podáváme teplé nebo studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy