Zelňačka s těstovinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks brambory
1 ks cibule
podle chuti
sůl
bobkový list
nové koření
celý pepř
mletá sladká paprika
podle potřeby
nudle
hřiby
uzené maso
nálev od zelí

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si nálev z kyselého zelí i s troškou zeli a uzené maso. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno. Jeden brambor oloupeme a necháme v celku. Pár hříbků očistíme a nakrájíme na kousky. Dále budeme potřebovat nudle (kupované nebo domácí), celý pepř, nové koření, bobkový list, mletou papriku a sůl podle chuti.

  2. Nejprve si uvaříme nudle, potom je scedíme, propláchneme a necháme stranou. Potom si postavíme na polévku. Postupně přidáme připravené ingredience kromě nudlí do vody a vaříme pozvolna, až je maso měkké. Vyndáme z polévky maso a bramboru, poslouží nám třeba jako druhý chod.

  3. Zelňačku nalijeme do talíře a přidáme si do ní nudle podle chuti. U nás se dělá tato polévka na Vánoce. Je to zvyk ze Slovenska od mojí tchyně.

  4. Množství surovin na zelňačku s těstovinami si určíme podle strávníků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!