Zelňačka s krupkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g slanina
sůl
1 ks cibule
1 l voda
100 g krupky
2 lžíce hladká mouka
250 g kysané zelí
1 lžíce škvarků

Postup přípravy receptu

  1. Krupky propláchneme vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme pokrájené zelí včetně nálevu. Opatrně vaříme a mícháme, aby se krupky nepřipálili.

  2. Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky, částečně vyškvaříme, přidáme oloupanou a posekanou cibulku, mouku a připravíme jíšku. Podlijeme troškou vody a vaříme přibližně 10 minut.

  3. Poté jíšku přidáme do polévky, vsypeme škvarky, prohřejeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!