Zelňačka s krupkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g slanina sůl 1 ks cibule 1 l voda 100 g krupky 2 lžíce hladká mouka 250 g kysané zelí 1 lžíce škvarků
Postup Zelňačka s krupkami recept
Postup přípravy receptu
-
Krupky propláchneme vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme pokrájené zelí včetně nálevu. Opatrně vaříme a mícháme, aby se krupky nepřipálili.
Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky, částečně vyškvaříme, přidáme oloupanou a posekanou cibulku, mouku a připravíme jíšku. Podlijeme troškou vody a vaříme přibližně 10 minut.
Poté jíšku přidáme do polévky, vsypeme škvarky, prohřejeme a podáváme.