Zelná polévka s žampiony a sušenými švestkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 ks cibule 2 dl smetana 6 ks žampiony 2 lžíce hladká mouka 6 ks sušené švestky 250 g kysané zelí 100 g vařené hovězí maso 2 ks tmavá klobása podle chuti sůl 0 lžiček mletý bobkový list 1 lžíce mletá sladká paprika
Postup Zelná polévka s žampiony a sušenými švestkami recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony, švestky, hovězí maso a klobásu nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kysané zelí pokrájíme na kousky.
Cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, zasypeme paprikou a moukou, tak vytvoříme jíšku. Potom přidáme pokrájené zelí a bobkový list, přilijeme litr vody, osolíme a vaříme 25 minut. Dále přisypeme žampiony, švestky, hovězí maso, klobásu a dovaříme. Nakonec polévku zjemníme smetanou a přisolíme.
Zelnou polévku s žampiony a sušenými švestkami podáváme podle chuti samotnou, ale je dobrá i s pečivem či chlebem.