Zelná polévka s žampiony a sušenými švestkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks cibule
2 dl smetana
6 ks žampiony
2 lžíce hladká mouka
6 ks sušené švestky
250 g kysané zelí
100 g vařené hovězí maso
2 ks tmavá klobása
podle chuti
sůl
0 lžiček mletý bobkový list
1 lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony, švestky, hovězí maso a klobásu nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kysané zelí pokrájíme na kousky.

  2. Cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, zasypeme paprikou a moukou, tak vytvoříme jíšku. Potom přidáme pokrájené zelí a bobkový list, přilijeme litr vody, osolíme a vaříme 25 minut. Dále přisypeme žampiony, švestky, hovězí maso, klobásu a dovaříme. Nakonec polévku zjemníme smetanou a přisolíme.

  3. Zelnou polévku s žampiony a sušenými švestkami podáváme podle chuti samotnou, ale je dobrá i s pečivem či chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!