Rybí koktejl na ledovém salátu recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
1 vejce
1 ks cibule
200 g majonéza
ředkvičky
citron
2 lžičky kapary
275 g listové těsto
mletý bílý pepř
ledový salát
500 g rybí filé (treska)
1 lžička ostrá hořčice
2 lžíce nastrouhaná karotka

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety očistíme, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a uvaříme v páře doměkka. Karotku omyjeme, oškrabeme a nastrouháme na jemno. Část na jemno nastrouhané karotky odložíme na ozdobu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Okapané kapary jemně usekáme. Majonézu promícháme s hořčicí

  2. Vychladlé filety nakrájíme na kousky a vložíme do skleněné mísy. Promícháme s cibulí, karotkou, kapary a vše spojíme majonézou. Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a necháme rozležet v chladu

  3. Plát listového těsta rozválíme na pomoučněném válu na výšku 1 mm. Vykrájíme kolečka, která potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme při vysoké teplotě v troubě dorůžova

  4. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme. Ledový salát rozebereme, očistíme a pěkné listy rozprostřeme na talíře. Pomocí vykrajovacích tvořítek umístíme na salát porci rybího koktejlu, přizdobíme karotkou a ředkvičkou

  5. Rybí koktejl na ledovém salátu podáváme s "paštičkami" z listového těsta nebo bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!