Rybí koktejl na ledovém salátu recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 1 vejce 1 ks cibule 200 g majonéza ředkvičky citron 2 lžičky kapary 275 g listové těsto mletý bílý pepř ledový salát 500 g rybí filé (treska) 1 lžička ostrá hořčice 2 lžíce nastrouhaná karotka
Postup Rybí koktejl na ledovém salátu
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety očistíme, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a uvaříme v páře doměkka. Karotku omyjeme, oškrabeme a nastrouháme na jemno. Část na jemno nastrouhané karotky odložíme na ozdobu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Okapané kapary jemně usekáme. Majonézu promícháme s hořčicí
Vychladlé filety nakrájíme na kousky a vložíme do skleněné mísy. Promícháme s cibulí, karotkou, kapary a vše spojíme majonézou. Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a necháme rozležet v chladu
Plát listového těsta rozválíme na pomoučněném válu na výšku 1 mm. Vykrájíme kolečka, která potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme při vysoké teplotě v troubě dorůžova
Ředkvičky omyjeme a nakrájíme. Ledový salát rozebereme, očistíme a pěkné listy rozprostřeme na talíře. Pomocí vykrajovacích tvořítek umístíme na salát porci rybího koktejlu, přizdobíme karotkou a ředkvičkou
Rybí koktejl na ledovém salátu podáváme s "paštičkami" z listového těsta nebo bílým pečivem.