Zelná polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
sůl
1 dl vývar
1 ks cibule
2 ks jablko
250 g rajče
1 ks zelí
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zelí, cibuli a jablka očistíme. Zelí nakrájíme najemno, jablka nastrouháme a cibuli nasekáme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a prolisujeme.

  2. Do vývaru dáme zelí, jablka a cibuli. Chvíli povaříme, přidáme rajčata a společně vaříme asi 30 minut. Zelnou polévku osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a cukr.

  3. Zelnou polévku již jen krátce povaříme a můžeme podávat. Zelná polévka je dobrá s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!