Zelí s křenem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g cukr
2 hrnky olej
750 ml ocet
1 kg cibule
1 hrnek křen
5 kg zelí
1 balíček deko

Postup přípravy receptu

  1. Zelí zbavíme vrchních listů, očistíme a nakrouháme.

  2. Cibule a křen oloupeme. Křen nastrouháme a vmačkáme do hrnku, abychom docílili požadovaného množství. Cibuli můžeme nasekat najemno.

  3. Zelí důkladně smícháme s cibulí, křenem, cukrem, octem, olejem a dekem zbavených kuliček (hořčičného semínka). Směs necháme do druhého dne v chladu uležet.

  4. Druhý den zelí napěchujeme do skleniček, ale nezavařujeme.

  5. Zelí s křenem je skvělé k masu i jen tak samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!