Zelí na pařáku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks mrkev
20 dkg kabanos
2 ks velké brambory
0.5 hlávky bílé hlávkové zelí
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kabanos nakrájíme na hrubší plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, zelí očistíme a nakrájíme nahrubo. Oškrábanou mrkev rozkrájíme na plátky.

  2. Všechnu zeleninu i s kabanosem dáme do pařáku, trochu osolíme a opepříme, dochucujeme tak dvakrát až třikrát během vaření. Zelí vaříme na páře asi tak 30 minut.

  3. Hotové zelí na pařáku podáváme s kyselou smetanou a pečivem. Spařené zelí můžeme dochutit s Tabasco Sauce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!