Zeleninový vývar se sezamovými závitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 svazek petrželka
100 ml mléko
1 ks cibule
50 g mouka
750 g rajče
3-4 ks hřebíček
0.5 ks fenykl
3-4 kuličky jalovec
1 ks bobkový list
1 lžička celý pepř
1 svazek polévková zelenina
1 lžička černá sezamová semínka
podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a zapíchneme do ní bobkový list a hřebíčky. Zbývající zeleninu omyjeme a rozkrájíme na větší kousky.

  2. Zeleninu uvedeme do varu v hrnci s 1 litrem vody, 1 lžičkou soli, kuličky pepře a jalovce. Ztlumíme plamen a povaříme asi 30 minut. Pak vývar přecedíme přes síto.

  3. Na závitky nejprve smícháme z vejce, mouky, mléka a špetky soli hladké těsto, které necháme asi 5 minut odpočinout. Na pánvi necháme rozpustit máslo a z těsta smažíme malé palačinky. Než těsto docela ztuhne, posypeme je sezamovými semínky. Můžeme nahradit světlými sezamovými semínky nebo slunečnicovými semínky.

  4. Palačinky pevně stočíme posypanou stranou nahoru a rozkrájíme je na proužky.

  5. Petrželku nahrubo nasekáme. Vývar znovu zahřejeme, pikantně ochutíme a dáme do něj prohřát závitky.

  6. Zeleninový vývar se sezamovými závitky podáváme sypaný petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!