Zeleninový salát s tuňákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks paprika
1 lžíce kečup
225 g tuňák v oleji
4 lžíce olivový olej
2 lžíce vinný ocet
1 lžička dijonská hořčice
280 g sterilovaná kukuřice
mletý černý pepř
150 g cukrový hrášek (mražený)
220 g sterilovaný chřest
6 ks oliva (plněná paprikou)
500 g brambory (vařené)
česnekový prášek
kadeřavá čekanka
125 ml vývar (silný)

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek přesypeme do síta, propláchneme pod studenou vodou a necháme roztát. Kukuřici a chřest scedíme. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a spolu s olivami je nakrájíme na plátky. Rybu rozebereme na větší kousky.

  2. Do vývaru přidáme olej, ocet, hořčici, kečup, trochu česnekového prášku nebo prolisovaný česnek a podle chuti zálivku ochutíme solí a pepřem.

  3. Do zálivky přidáme zeleninu a nakonec i rybu a při pokojové teplotě necháme vše marinovat. Salát podáváme zdobený listy čekanky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!