Zeleninový salát s tuňákem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks paprika 1 lžíce kečup 225 g tuňák v oleji 4 lžíce olivový olej 2 lžíce vinný ocet 1 lžička dijonská hořčice 280 g sterilovaná kukuřice mletý černý pepř 150 g cukrový hrášek (mražený) 220 g sterilovaný chřest 6 ks oliva (plněná paprikou) 500 g brambory (vařené) česnekový prášek kadeřavá čekanka 125 ml vývar (silný)
Postup Zeleninový salát s tuňákem recept
Postup přípravy receptu
-
Hrášek přesypeme do síta, propláchneme pod studenou vodou a necháme roztát. Kukuřici a chřest scedíme. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a spolu s olivami je nakrájíme na plátky. Rybu rozebereme na větší kousky.
Do vývaru přidáme olej, ocet, hořčici, kečup, trochu česnekového prášku nebo prolisovaný česnek a podle chuti zálivku ochutíme solí a pepřem.
Do zálivky přidáme zeleninu a nakonec i rybu a při pokojové teplotě necháme vše marinovat. Salát podáváme zdobený listy čekanky.