Zeleninový salát s ředkvičkami a jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
2-4 ks jablko
1 svazek pažitka
4 svazky ředkvičky
0.5 lžičky strouhaný křen
2 kelímky smetanový bílý jogurt
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozčtvrtíme.

  2. Velké ředkvičky umyjeme a s oloupanými jablky nahrubo nastrouháme. Hodně vychlazené smetanové jogurty vyklopíme do mísy. Osolíme, přidáme trochu křenu a přimícháme strouhanou směs.

  3. Porce zeleninového salátu dáme na talířky. Hodně posypeme pokrájenou pažitkou, obložíme čtvrtkami vajíček natvrdo.

  4. Zeleninový salát s ředkvičkami a jablky ihned podáváme s máslem namazaným chlebem nebo houskou. Podle potřeby osolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!