Zeleninový salát s ředkvičkami a jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 2-4 ks jablko 1 svazek pažitka 4 svazky ředkvičky 0.5 lžičky strouhaný křen 2 kelímky smetanový bílý jogurt podle chuti sůl
Postup Zeleninový salát s ředkvičkami a jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozčtvrtíme.
Velké ředkvičky umyjeme a s oloupanými jablky nahrubo nastrouháme. Hodně vychlazené smetanové jogurty vyklopíme do mísy. Osolíme, přidáme trochu křenu a přimícháme strouhanou směs.
Porce zeleninového salátu dáme na talířky. Hodně posypeme pokrájenou pažitkou, obložíme čtvrtkami vajíček natvrdo.
Zeleninový salát s ředkvičkami a jablky ihned podáváme s máslem namazaným chlebem nebo houskou. Podle potřeby osolíme.