Zeleninový salát s marinovaným kuřecím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks paprika
5 ks rajče
1 ks mrkev
250 g kuřecí maso
1 ks salátová okurka
zálivka
1 lžička máslo
1 snítka petrželka
1 ks cibule
1 kelímek zakysaná smetana
1 ks tavený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso naložíme do marinády podle chuti. Maso necháme chvíli marinovat. Pak maso orestujeme na pánvi s rozehřátým olejem.

  2. Zeleninu očistíme. Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na krátké nudličky. Rajčata i papriku nakrájíme na drobné kostky a mrkev nastrouháme najemno. Vše smícháme dohromady.

  3. V pánvi rozehřejeme máslo. Na máslo přidáme cibulku nakrájenou najemno a necháme rozpustit tavený sýr, přidáme zakysanou smetanu, krátce prohřejeme a necháme vychladnout. Po té zálivku smícháme dohromady se salátem.

  4. Zeleninový salát s marinovaným kuřecím ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!