Zeleninový salát s kuřecím masem a zákyskou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 lžička sůl
200 g rajče
1 lžička pepř
1 lžička olivový olej
400 g kuřecí prsa
150 ml zakysaná smetana
200 g zelená paprika
200 g ledový salát
200 g salátová okurka
8 ks toustový chléb

Postup přípravy receptu

  1. V prvé řadě si na pánvi s minimem tuku opečeme 2 větší kuřecí prsa, které předtím osolíme a lehce opepříme. Mezitím, co se nám bude připravovat maso, můžeme se pustit do zeleniny

  2. Ledový salát, zelenou papriku, rajče a salátovou okurku nakrájíme a smícháme dohromady

  3. V misce si připravíme dresing - do zakysané smetany nasypeme lžičku soli, lžičku pepře a lžičku moučkového cukru (můžeme přidat i lžičku olivového oleje - dle chuti). Důkladně promícháme

  4. Dresing přidáme k nakrájené zelenině a promícháme tak, aby byl celý salát krásně pokrytý. Takto připravenou zeleninu s dresingem naservírujeme na talíř

  5. Jakmile je hotové maso, vyndáme z pánve a nakrájíme na kostičky. Přidáme na salát, osmahneme tousty (bez tuku) a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!