Zeleninový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks rajče
1 ks okurka
500 g kuřecí prsa
1 ks čínské zelí
1 ks červená paprika
1 kelímek bílý jogurt
1 ks žlutá paprika
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 ks červená cibule
podle chuti
česnek
sůl
grilovací koření
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čínské zelí natrháme na kousky. Dále si nakrájíme na menší kousky rajčata, okurku, červenou cibuli, červenou a žlutou papriku. Vše pak dáme do mísy, přidáme sterilovanou kukuřici a dobře promícháme.

  2. Maso osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením a osmahneme na troše oleje. Maso můžeme i grilovat. Až je maso hotové, necháme ho zchladnout, pak ho nakrájíme na nudličky nebo kostky a přidáme do salátu. Nakonec přidáme na jemno nakrájený sýr. Salát s masem a sýrem už nemícháme, ale maso i sýr rozprostřeme na salát nebo sýr i maso necháme mimo a přidáme až při podávání.

  3. Dresink připravíme z bílého jogurtu, česneku a trochy soli. Do větší misky si dáme hustý bílý jogurt a přidáme několik stroužků rozlisovaného česneku. Množství česneku zvolíme podle chuti a kvality česneku. Promícháme a přidáme špetku soli.

  4. Zeleninový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem podáváme chlazený s pečivem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!