Zeleninový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks rajče 1 ks okurka 500 g kuřecí prsa 1 ks čínské zelí 1 ks červená paprika 1 kelímek bílý jogurt 1 ks žlutá paprika 1 konzerva sterilovaná kukuřice 1 ks červená cibule podle chuti česnek sůl grilovací koření mletý pepř
Postup Zeleninový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem recept
Postup přípravy receptu
-
Čínské zelí natrháme na kousky. Dále si nakrájíme na menší kousky rajčata, okurku, červenou cibuli, červenou a žlutou papriku. Vše pak dáme do mísy, přidáme sterilovanou kukuřici a dobře promícháme.
Maso osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením a osmahneme na troše oleje. Maso můžeme i grilovat. Až je maso hotové, necháme ho zchladnout, pak ho nakrájíme na nudličky nebo kostky a přidáme do salátu. Nakonec přidáme na jemno nakrájený sýr. Salát s masem a sýrem už nemícháme, ale maso i sýr rozprostřeme na salát nebo sýr i maso necháme mimo a přidáme až při podávání.
Dresink připravíme z bílého jogurtu, česneku a trochy soli. Do větší misky si dáme hustý bílý jogurt a přidáme několik stroužků rozlisovaného česneku. Množství česneku zvolíme podle chuti a kvality česneku. Promícháme a přidáme špetku soli.
Zeleninový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem podáváme chlazený s pečivem nebo jen tak.